Tags

, ,


    Cum se poate umfla o piscina gonflabila cu ajutorul aspiratorului?

NOTA: Articolul are un scop informativ. NU INCERCATI ACESTE PROCEDURI ACASA! NU INCERCATI ACESTE PROCEDURI PE CONT PROPRIU!

O piscină gonflabilă oferă confort în zilele fierbinți de vară, fără prea mari obligații de întreținere, asa cum se intampla in cazul in care detineti o piscină permanenta.

Umflarea unei piscine gonflabile necesită un dispozitiv care are un compresor cu rolul de a  sufla aer în interior. Poate fi insa folosit un aspirator standard (nu toate tipurile de aspirator sunt potrivite pentru aceste proceduri. Nu incercati aceste proceduri acasa! Nu incercati aceste proceduri pe cont propriu!), pe post de compresor. Va fi nevoie de câteva instrumente de uz casnic și consumabile, dar de nici un echipament special.

Instrucțiuni:

1. Se aseaza piscina gonflabila pe terenul din curte. Se aduce aspiratorul afara. Se scoate capacul frontal al aspiratorului (cel ce acopera sacul). Poate fi necesar să fie apasat un anumit buton pentru a scoate capacul. Se pune capacul frontal al aspiratorului deoparte. Se invarte punga/sacul aspiratorului de pe duza pe interior si se scoate sacul in afara. Se pune la loc capacul aspiratorului.

2. Se scoate furtunul de la partea din spate a aspiratorului – un buton poate fi necesar să fie apăsat mai întâi.

3. Se porneste aspiratorul pentru a verifica dacă aerul este suflat prin furtun. Se opreste aspiratorul.

4. Se pune capătul tubului aspiratorului pe fundul unei sticle din plastic. Se deseneaza un contur în jurul furtunului, la partea de jos, cu un creion sau marker. Se taie conturul sticlei. Se insereaza  capătul furtunului în orificiul din plastic. Se foloseste banda adeziva pentru a bandaja furtunul, astfel incat conturul sticlei de plastic sa nu se desprinda de furtun.

5. Se indepărteaza capacul de plastic de pe partea laterală a piscinei gonflabile (capacul care acopera orificiul prin care aerul patrunde in piscina gonflabila). Se face o proba. Se verifica daca aspiratorul sufla aer si daca a fost potrivita dimensiunea capacului sticlei cu dimensiunile orificiului prin care este introdus aer in piscina.

6. Se porneste aspiratorul. Se apasa pe părțile laterale ale piscinei.

7. Se scoate furtunul aspiratorului din orificiul piscinei gonflabile atunci când piscina este complet umflata. Se opreste aspiratorul. Se pune capacul orificiului de intrare a aerului in piscina gonflabila.

8. Se deconecteaza aspiratorul de la priza. Se pune din nou sacul aspiratorului în aspirator, dupa care se pune capacul frontal al aspiratorului la loc.

NOTA: ARTICOLUL ARE SCOP INFORMATIV. NU INCERCATI ACESTE PROCEDURI ACASA! NU INCERCATI ACESTE PROCEDURI PE CONT PROPRIU!

Advertisements