Tags

, , , , , , , , , , , ,


     Atunci cand alegeti un aspirator nu tineti cont doar de pretul acestuia si functiile pe care vi le pune la dispozitie. Luati in calcul de asemenea, si usurinta cu care poate fi manevrat si locul pe care il aveti disponibil pentru depozitarea acestuia. Printre cele mai utilizate tipuri de aspiratoare se numara: aspiratoarele cu sac-cele clasice, aspiratoarele cu recipient-acestea fiind un model relativ mai nou si aspiratoarele cu apa.

  1. Aspiratoarele cu sac:

    Acestea colecteaza praful si murdaria intr-un sac ce poate fi din material textil, din hartie sau de unica folosinta. Saculetii de aspirator confectionati din material textil sunt mult mai rezistenti, insa vor trebui curatati si goliti in mod frecvent. La fel si saculetii din hartie vor trebui scuturati dupa fiecare utilizare, cei de unica folosinta, scutindu-va de acest lucru, dezavantajul fiind acela ca vor necesita costuri mai mari pentru inlocuirea lor dupa fiecare utilizare.

  2. Aspiratoarele cu recipient:

    In cazul acestora praful si murdaria sunt colectate intr-un recipient de plastic. Dupa umplerea lui acesta va trebui golit si spalat, insa filtrele acestuia au avantajul ca vor impiedica iesirea prafului din acesta. Cu ajutorul filtrelor detinute, in urma aspirarii aerul va fi mult mai curat decat in cazul aspiratoarelor cu sac.

  3. Aspiratoarele cu apa:

    Aceste aspiratoare sunt considerate a fi cele mai igienice, deoarece colecteaza toata murdaria intr-un recipient din plastic care contine apa. Amestecul prafului si a murdariei cu apa va impiedica in totalitate eliberarea prafului in aer. Prezinta dezavantajul ca au o putere mai mica decat restul aspiratoarelor si costurile de achizitie sunt mai ridicate. De asemenea, unt mult mai voluminoase decat aspiratoarele obisnuite.

     Un alt tip de aspiratoare mult mai profesionale si igienice sunt si cel cu spalare. Acesta este recomandat in cazul covoarelor, mochetelor, deoarece pe langa functia de aspirare detine si functia de spalare. Este foarte avantajos deoarece va ajuta sa economisiti timp, energie, va scuteste de folosirea substantelor chimice si curata covoarele in profunzime, indepartand in totalitate bacteriile.

Asteptam cu interes sugestiile, opiniile si comentariile voastre.

Ti-a placut acest articol? Daca da, te rugam sa impartasesti cu share link-ul si prietenilor tai sau sa ii acorzi un Like sau un vot Google + .

Advertisements