Tags

, , ,


  Datorita ingrijirii necorespunzatoare, calitatii nu tocmai foarte buna, duratei lungi de viata sau din alte motive, aspiratorul dumneavoastra se poate defecta uneori , fara sa stiti care este cu exactitate cauza. Printre cele mai comune defecte ale aspiratoarelor se pot numara:

  1. Supraincalzirea motorului electric. De multe ori, cauza acestui defect pot fi discurile care nu sunt fixate foarte bine pe axul motorului. In acest sens puteti scoate motorul electric si ventilatorul din carcasa aspiratorului dumneavoastra si sa strangeti mai bine discurile pe axul motorului. O alta cauza pentru acest defect ar putea fi infundarea orificiilor de aspiratie. In acest caz puteti indeparta praful acumulat pe sacul aspiratorului sau puteti indeparta corpurile straine, daca acestea exista, de pe filtrele aspiratorului

  2. Producerea unui zgomot anormal in timpul functionarii aspiratorului. De cele mai multe ori, in aceasta situatie cauzele depind fie de motorul ventilatorului care nu este fixat asa cum trebuie pe axul motorului, fie de rulmentii aspiratorului care s-au uzat, fie in aspirator exista un obiect. Pentru remedierea acestuia se poate demonta ventilatorul si motorul si se trang piulitele de fixare ale acestora, in cazul uzurii rulmentilor acestia pot fi inlocuiti, iar in cazul in care exista un obiect aspirat in interior acesta poate fi indepartat, facandu-se apoi o proba de functionare a aspiratorului.

  3. Scaderea capacitatii de aspirare. Printre cele mai intalnite cauze pentru acest defect pot fi infundarea filtrului cu praf sau uzarea garniturilor de etansare. Pentru remedierea acestei situatii puteti curata filtrul de praf, sacul aspiratorului si daca este nevoie acestia pot fi inlocuiti. De asemenea, si in cazul uzurii garniturilor este recomandat ca acestea sa fie inlocuite.

 

Asteptam cu interes sugestiile, opiniile si comentariile voastre.

Ti-a placut acest articol? Daca da, te rugam sa impartasesti cu share link-ul si prietenilor tai sau sa ii acorzi un Like sau un vot Google + .

Advertisements